Jeg har væltet mig i glühwein og julepynt – en weekend i Hamburg

Oplevelser

Bom bom, så væltede jeg mig lige i julemarkeder og hippe miljøer – Hamburg er fantastisk!

Hmm Tyskland og julemarked, først var jeg mindre begejstret, fordi jeg tænkte på tavelige pølsetysker og utrolig dårlig stil, men jeg skal da lige love for, at de tanker blev erstattet af lækkert med lækkert på! Hamburg er en spændende by, som jeg gerne besøger igen – måske til næste jul.

Her får du lige tre ting, som du bare skal opleve i Hamburg

Julemarkeder og glühwein

Hamburg var SÅ flot dekoreret med julelys, og lige meget hvor vi bevægede os hen, var der store og små julemarkeder proppet med mennesker. Stemningen var super hyggelig og juleagtig. Jeg var især ret så begejstret for deres madboder, hvor jeg fik glühwein (5 euro for glög med rom i), MUMS! Men også deres schmalzkuchen var for lækre (4 euro for dej i friture med flormelis på), DOBBELT MUMS! Hvis jeg ikke var i julestemning inden jeg tog af sted, så er jeg det helt sikkert nu. Hamburg i juletiden er bestemt et besøg værd!

fil-13-12-2016-15-52-01

Spis på restaurant Brook

6 retters menu med vin til ca. 60 euro, og så er det virkelig højt niveau. Restaurant Brook er det, man kalder en bib Gourmand restaurant, som betyder, at det er virkelig god mad til rimelig pris. Bib-Gourmand-udmærkelsen bliver uddelt hvert år af Michelinguiden. Maden var virkelig lækker og servicen var i top. Dog havde vi lidt kommunikationsproblemer, da deres engelsk var nærmest ikkeeksisterende, og vores tysk var udfordret. Men det gik 🙂

Jeg forsøgte at tage et billede af hver ret, men må indrømme at i takt med indtagelse af MEGET vin, så røg den gode intention.

 

Tip: Husk at bestille bord i god tid – ca. en måned før.

Det hippe Karolinenviertel

Grafitti, hjemløse, cafeer, vintage- og designbutikker i et miks. Det her område var meget interessant at bevæge sig rundt i, og vi var så heldige, at der var genbrugsmarked i parken den dag, vi kom på besøg. Jeg kunne have brugt flere timer på at undersøge gaderne og de forskellige hyggelige butikker – det bliver næste gang.

fil-13-12-2016-15-52-37

Hamburg holder 100!

/Mathilde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *