Klokkeren fra Notre Dame – jeg mangler ord!

Oplevelser

Jeg mindes ikke, at jeg har haft så meget kuldegys siden jeg så ’The Lion King’ i London tilbage i 2009! Jeg er fuldstændig på røven over den her opsætning!

Mine forventninger var mildest talt umenneskelige høje, så jeg kunne nærmest kun blive skuffet! Men her i indlægget vil jeg fremhæve tre ting som gør, at du skal få lettet røven, skynde dig at få fat i en billet og bare tage den bil til Fredericia! NU!

Koret er sindssygt

Den første sang… puha… publikum præsenteres simpelthen for det her vilde kor, som er så vanvittigt velsyngende og præcise! Jeg får kuldegysninger over hele kroppen, og det var nærmest lidt en ud-af-kroppen-oplevelse! Selvfølgelig har det også en hel del at gøre med musikken, som bare er så utrolig, ubeskrivelig smuk! Samtidig overvældes jeg af nostalgi, da jeg genkender mange af melodierne fra Disneys udgave. Det samler sig bare til en skøn oplevelse!

 

Scenografien giver helt nye muligheder

Det plejer altid at være en sang, som får tårerne frem hos mig. Men det kom total bag på mig, at det skulle være scenografien som fik ram på mig! Scenografien er bygget op omkring et sammenspil mellem selve den fysiske scenografi og video, som kører på tre store LED-skærme – en der fylde hele baggrunden og to i siderne. De her to formater spiller super godt sammen, og jeg var faktisk i tvivl om hvorvidt elementer, eks. gargoylerne, var scenografi eller video, da de først blev præsenteret. I første omgang er det kun bagskærmen som er i brug, men da de åbner op for de to skærmer i siderne var jeg helt ødelagt – på den gode måde! Pludselig så jeg bare så mange muligheder i at forene fysisk scenografi med video! Her lægger de virkelig barren højt for fremtidige musicalproduktioner! Hallo, der græd jeg af stolthed og ren kærlighed til faget!

Quasimodo – Klokkeren fra Notre Dame

Instruktionen og det udførte skuespil af Quasimodo var lækkert med lækkert på! Jeg er vild med historien og vild med måden de har formet Quasimodo på. Som publikum bliver jeg draget ind i hans univers og føler med ham. I første omgang var jeg egentlig lidt træt af, at Lars Mølsted ikke skulle på som Quasimodo netop den her aften. MEN hallo det tager jeg lige tilbage igen! Oliver Lundqvist lavede en helt igennem overbevisende og sårbar Quasimodo! Jeg er så glad for, at jeg fik lov til at opleve denne performance!

Lov mig, at du ikke snyde dig selv for den her oplevelse!

Skal du lige have en forsmag på musikken, så tjek det ud her. Jeg har hørt det hele dagen – selv postmanden påpegede at det var godt 🙂

Forestillingen spiller til og med 14. dec. 2016 på Fredericia Teater, OG fra 21. juni 2017, til og med d. 16. juli i Operaen i København. Læs mere her 

img_0580

/Mathilde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *